Commissiegriffier/Raadsadviseur

Solliciteer nu

Werken voor de gemeenteraad? Kom bij de raadsgriffie!

Commissiegriffier/Raadsadviseur (32-36 uur) 

Als geen ander voel jij je thuis in de politieke wereld, waar altijd uitdagingen liggen en continue behoefte is aan nieuwe inzichten, ondersteuning en advies.

Als commissiegriffier werk jij met de collega’s op de griffie om de raad en zijn commissies te ontzorgen en te versterken. Daarbij krijg je de vrijheid om de raad zelfstandig te adviseren en processen te verbeteren voor de gemeenteraad. Ook ga je aan de slag om inwoners bekend te maken met het belangrijke werk van de gemeenteraad.

Waar kom je te werken?

De medewerkers van de raadsgriffie, onder leiding van de raadsgriffier, ondersteunen en adviseren de gemeenteraad en de afzonderlijke raadsleden en burgerleden. Zij helpen de raadsleden bij hun werkzaamheden en bereiden vergaderagenda’s voor. Daarnaast geven zij adviezen voor de werkwijze van de raad. Tijdens de vergaderingen is de (commissie)griffier de rechterhand van de voorzitter.

Enkele voorbeelden van werkzaamheden waarmee de raadsgriffie zich momenteel bezighoudt zijn: vernieuwing en verbetering van het vergadermodel en acties rond raadscommunicatie, zoals de ontwikkeling van een nieuwsbrief en het organiseren van Gast van de Raad.

De gemeente Krimpen aan den IJssel

De gemeente Krimpen aan den IJssel is een ondernemende gemeente die vooruitdenkt en doet. We werken met autonome, zelforganiserende teams. Hierdoor zijn de lijnen kort en heb je veel zelfstandigheid. Krimpen aan den IJssel is een mooie gemeente waar van alles gebeurt. Een gemeente waar jij het verschil kan maken voor de inwoners.

De griffie heeft een unieke positie binnen de gemeentelijke organisatie. Anders dan de andere ambtenaren in het raadhuis werk je met een klein en zelfstandig team voor de gemeenteraad en niet voor het college. De griffie werkt snel en zorgvuldig in het belang van de gemeenteraad.

Er is een actieve Kindergemeenteraad met leerlingen uit groep 8 van alle Krimpense basisscholen. De organisatie van de Kindergemeenteraad ligt in handen van de griffie.

Wat ga je doen?

 • Je organiseert commissievergaderingen;
 • Je adviseert raads- en commissieleden;
 • Je organiseert ontmoetingen tussen raadsleden en inwoners;
 • Je organiseert de werkbezoeken;
 • Je verzorgt de communicatie over de gemeenteraad (onder andere met een nieuwsbrief).

Wat neem je mee?

 • Je hebt een Hbo-opleiding afgerond of hoger;
 • Je bent proactief, empathisch en je bent communicatief sterk;
 • Je hebt ervaring bij een lokale overheid en inzicht in politieke verhoudingen;
 • Je hebt een visie op het betrekken en informeren van inwoners bij en over het raadswerk.

Dit bieden we jou

 • In eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar voor 32-36 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan;
 • Een salaris van maximaal € 5.009,- (schaal 10, Cao Gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • Je wordt verwelkomd in een modern raadhuis waar overal gewerkt kan worden. De griffie heeft daarnaast een eigen ruimte in het raadhuis met 2 werkplekken. Er zijn daarnaast uitstekende faciliteiten om vanuit huis te werken.
 • Je wordt onderdeel van een klein en hecht team van 4 mensen. De sfeer in het team is betrokken en harmonieus. Er is veel ruimte om taken naar eigen inzicht uit te voeren.

Gewenste startdatum

Augustus 2023

Laat zien wie je bent

Wil jij als commissiegriffier een bijdrage leveren aan de kracht van het gemeentebestuur? Solliciteer dan via de button onderaan! 

Stuur ons je recente cv en vertel ons wat jouw motivatie is om te solliciteren. Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw toegevoegde waarde binnen ons team ziet. Waarmee ga jij straks het verschil maken voor de gemeenteraad? En waar krijg jij juist geen energie van? Ook horen we graag op welke vlakken jij je nog wilt ontwikkelen.

Reageren kan tot vrijdag 16 Juni.

Wil je nog iets meer weten over de functie? Neem dan contact op met Onno Vliegenthart, raadsgriffier, via griffier@krimpenaandenijssel.nl of via het telefoonnummer 06-21 61 81 70

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Niels Kuppens, via Solliciteren@krimpenaandenijssel.nl of via het telefoonnummer 06-27 16 80 85.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.